• Persoonlijk foto

    Persoonlijk


    Ik ga ervoor!

Ik ben Josje Rövekamp, geboren op 11 september, een datum die sinds 2001 geassocieerd wordt met een drama waarbij bijna 3.000 mensen zijn omgekomen. De aanslag op de Twin Towers in New York staat voor mij voor onverdraagzaamheid en geweld, begrippen die haaks staan op hoe ik mijn leven in relatie tot anderen inhoud wil geven.

Voor mij zijn verbinden en samenwerken kernelementen en is acceptatie van de ander van wezenlijk belang. Die ander is inderdaad anders dan ik, en precies daardoor kunnen we van elkaar en aan elkaar leren. Juist als we verschillend over zaken denken, zelfs als we lijnrecht tegenover staan. Dat is misschien niet altijd gemakkelijk, wel altijd boeiend. Maar ook als je elkaar niet lijkt te kunnen bereiken, is je afkeren van elkaar nooit een oplossing. Ik geloof in contact leggen, met de ander en met jezelf. Door te luisteren, te vragen en dóór te vragen. Door feedback, ook minder positief getinte, te geven op een constructieve manier. Door samen de humor van dingen in te zien. Door mezelf bloot te geven. Door feedback te vragen. Ook, of juist, confronterende feedback. Want dat zet me aan het denken. Al geef en krijg ik natuurlijk ook graag complimenten en waardering.

Ik ben niet voor niets ook mediator en coach geworden. Mediator omdat ik geloof, sterker ervan overtuigd ben, dat blijven steken in een conflict niemand verder helpt. Dat praten en écht luisteren werkt, ook in situaties waarin het onvermijdelijk is dat de relatie eindigt. Dat het mogelijk is er samen een win-win-situatie van te maken. Coach ben ik geworden omdat ik graag mensen ondersteun bij het vinden van mogelijkheden om lastige situaties anders aan te pakken en daardoor verder te komen.

Ik ben een stadsmens: geboren in Amsterdam houd ik van steden als Parijs, Madrid, Berlijn en Rome. In langere vakanties zoek ik juist de natuur op, houd ik van pittige wandelingen over eenzame geitenpaadjes. Of ga ik naar landen met een heel andere cultuur, waar mensen anders dan wij in het leven staan en met elkaar omgaan, Boeiend en leerzaam. Ik ga ook graag naar musea, vooral voor moderne kunst. Ik ben dol op films (in filmhuizen), cabaret, toneel, klassieke concerten en opera. En op werken, maar daar gaat dit stukje van mijn website niet over.

Rövekamp
Interim-management en advies

Gansstraat 161
3582 EG Utrecht

Blijf op de hoogte via
social media:

LinkedIn

Copyright © Rövekamp
Alle rechten voorbehouden

Website en webhosting
door Dayman Media